- Esansiyel yağlar (omega 3, Omega6(bitkisel yağlar), çiğ fındık/badem/cev
iz) - E vitamini ( tüm buğdaylar, kurubaklagilleri
, yeşillikler, soya) - C vitamini ( Limon, portakal, ananas olabilir)
- Demir ( kırmızı et, koyu yeşil yapraklılar)
- D vitamini ( Somon ve süt ürünleri olabilir)
- Folik asit ( ek destek yanında yeşil yapraklılar, tam tahıllar ( karabuğday, tam tahıllı ekmek, yulaf olabilir), turunçgiller)
- ** Protein alımı önemli, haftada 2 kırmızı et, haftada 3 balık , haftada 2 özellikle yeşil mercimek olmak üzere kurubaklagiller. Sabah öğünlerinde de; haftada en az 4 kez organik yumurta olsun.
ÖRNEK MENÜ
SABAH: 2 yumurtalı omlet veya 2 dilim az yağlı beyaz peynir
2 tam ceviz veya 4-5 adet zeytin
2 dilim tam tahıllı ekmek
Yeşillik
ÖĞLE: 100-120 gr kadar protein grubu
Salata
1 dilim ekmek veya 4-5 yemek kaşığı tahıl/buğday grubu
ARA: protein grubu (süt/yoğurt/peyn
Rezene veya ıhlamur çayı
AKŞAM: Sebze yemeği
Yeşillik
Yoğurt/kefir/ayr
1 dilim tam tahıl ekmek
ARA: Meyve + 6-7 fındık/badem
Melisa çayı
** Ara öğünler ve öğünler değişiklik gösterebilir.
** Günlük 2-2,5 litre su.