İşte sıcak yaz aylarında dondurmaya alternatif yoğurt frozen tarifimiz;frozen-yogurt

MALZEMELER

• 4 adet muz meyve seçimini değiştirebilirsiniz
• 1 çorba kaşığı limon suyu
• 2 çorba kaşığı diabetik bal
• 250 gram süzme yoğurt /inek sütü intoleransı mevcut ise keçi yada manda yoğurdu kullanılabilir
• Yarım tatlı kaşığı toz tarçın
• 20 gram yulaf ezmesi (Yulaf intoleransı veya çölyak hastalığınız varsa kullanmayınız)
• 20 gram keten tohumu
• 8 adet tam ceviz

HAZIRLANIŞI

Muzlar, limon suyu,  yoğurt ve tarçın mutfak robotunda krema haline gelene kadar çekilir. Bir kaba alınıp sertleşmeye başlayana kadar derin dondurucuda dondurulur. Ardından tekrar robottan geçirilip tekrar sertleşene kadar derin dondurucuda bekletilir. Muz dilimleri kırılmış ceviz ile birlikte servis edilir.