Gerekli Malzemeler:
sebzelikofte2 adet orta boy kereviz
2 adet orta boy kuru soğan
2 adet orta boy ince havuç
4 çay kaşığı domates salçası
3 diş sarımsak
6 su bardağı su
1 yemek kaşığı zeytinyağ
Köfte için;
250-300 gr yağsız dana kıyma
3 yemek kaşığı ince bulgur
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
yenibahar
ayrıca;
Un
Limon suyu
Hazırlanışı:
Köfteyi hazırlamak için; kıymayı ve sıcak suyla iyice yıkayıp süzdüğünüz bulguru derin bir kaba koyun. Tuz, karabiber, kimyon ve yenibaharı serpip sıkıca yoğurun. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Bu arada geniş bir tepsiye unu serin ve hazırladığınız köfteleri bu una bulayarak tepside biriktirin.
Diğer taraftan kerevizleri, havuçları ve soğanları soyup rendenin iri gözüyle rendeleyin. Rendelediğiniz sebzeleri zeytinyağıyla birlikte orta boy bir tencereye aktarıp orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun. Salçayı, dövülmüş sarımsakları ve suyunu da üzerine ilave edip karıştırın, kaynamaya bırakın. Yemeğin suyu kaynamaya başlayınca, hazırladığınız köfteleri tencereye yavaş yavaş aktarın.
Köfteleri, arada sırada karıştırarak 10 dakika kadar pişirin. Sonra da üzerine limon suyunu ekleyip tuz ve karabiberi serpin. Yemeği arada sırada karıştırarak 10 dakika daha pişirin. Tuzunu kontrol edip isterseniz kırmızı pul biber ilave ettikten sonra ocaktan alın. Sıcak sıcak servise sunun.