“Buğday intoleransım var” ama kekten vazgeçemiyorum, diyorsanız bu tarif tam size göre.unsuzkek

• 3 adet yumurta

• 200 ml krema

• 80 gram bitter çikolata

• 1 tepeleme çorba kaşığı kakao

• 1 çay bardağı esmer şeker

 

Hazırlanışı

3 adet yumurta beyazı 10 dakika kadar (katı kıvam alıp ters çevrildiğinde akmayacak kıvama gelene kadar) çırpılır. 3 adet yumurta sarısı 1 çay bardağı esmer şeker ile çırpılır. Tencere içine su doldurarak üzerine sos tavası oturtulur. Kare kare kırılmış olan bitter çikolatalar konularak eritilir. Çikolatalar eridikten sonra 200 ml krema ve 1 tepeleme çorba kaşığı kakao eklenip karıştırılır ve soğuyana kadar beklenir. Kare borcama yağlı kağıt serilerek üzerine karışım eklenir. Önceden 200 dereceye ayarlanmış fırına verilir. Kakao yanmasın diye üzeri alüminyum folyo ile kapatılır 30 dakika pişirilir. Dilimlenerek mevsim meyveleri ile kullanılabilir.

 

Unsuz kek, buğday intoleransı olanların sorunsuzca tüketebileceği bir lezzet. Buğdaya duyarlılığınızın olup olmadığını bilmiyorsanız FoodTest ile bunu öğrenebilirsiniz. Ücretsiz diyetisyen desteği ile hangi besinlere duyarlılığınızı öğrenmek için bizimle irtibata geçebilirsiniz.