Süt ürünleri, sağlıklı bir diyetin özellikle gelişme çağındaki çocuklar için önemli bir bileşenidir; ancak çok fazla miktarlarda yenmesi ileri yaşlarda kalp hastalığı riskine yol açabilir. Tereyağ, peynir ve krema gibi çok yağlı süt ürünlerinin sık tüketilmesi en az düzeyde tutulmalı, bunun yerine düşük yağlı süt ve yoğurt daha sık yenmelidir. Aslında probiyotik yoğurtlar infeksiyonlara karşı direnci artırdığından ve sindirim sistemini düzenlediği İçin özellikle önerilmektedir.

Her gün 1-2 porsiyon yenmesi önerilmektedir.

Bİr porsiyon örnekleri:

•    200 ml süt (az yağlı önerilir)

•    1 küçük probİyotİk yoğurt

•    50 g sert peynir, örn: cheddar peyniri