tam-bugday-ekmegiBuğday intoleransım yok ama maya intoleransım var işte en uygun ekmek

Gerekli Malzemeler:
1 su bardağı elenmiş un
1 su bardağı tam buğday unu
1 paket kabartma tozu
yarım çay kaşığı kabartma tozu
115 gr tereyağ
110 gr ayran (inek sütü intoleransınız varsa ayran için keçi, koyun veya manda ürünü tercih ediniz)
Doğranmış zeytin
Kurutulmuş domates
Biberiye

Hazırlanışı:
Derin bir kaba 1 orta boy su bardağı unu ,1 orta boy su bardağı tam buğday ununu , 1 paket kabartma tozunu ve bir çay kaşığı tuz ile yarım çay kaşığı karbonatı koyup eleyin. Derin dondurucuda en az 20 dk tuttuğunuz 115 gr tereyağını içine rendeleyip, parmak uçlarınızla karıştırın. Elinize slikon bir spatula alıp hamurun ortasını çukurlaştırın.Yavaş yavaş 110 gr soğuk ayranı (ekşiyse daha iyi olur) koyarak karıştırın. Hamurla fazla oynamadan, nemli ama birbirini tutan bir yoğunluk elde edin. İçine dilimlenmiş zeytin, ince kesilmiş yarı kurutulmuş domates , biberiye koyabilirsiniz.