MALZEMELER
• 2 fincan pişirilmiş kinoa
• 1/3 fincan süt
• 4 büyük yumurta
• 1 çay kaşığı saf vanilya özü
• ¾ fincan eritilmiş soğutulmuş tereyağı
• ½ fincan şeker kamışı
• 1 fincan şekersiz kakao tozu
• ½ çay kaşığı pişirme sodası
• ½ çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Fırını önceden 180 dereceye ısıtın. Büyük boyutlu 12 Muffin kalıbını dizin.
Sütü, yumurtayı ve vanilyayı mutfak robotunda karıştırın. İyice karışıncaya kadar çırpın. 2 fincan pişirilmiş soğuk kinoayı ve eritilmiş yağı ekleyin, pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın.
Şeker, kakao, kabartma tozu, pişirme sodası ve tuzu blendera ekleyin. İyice karıştırın.
12 kek kalıbına dağıtarak doğrudan blenderdan kek kalıplarına dökün. Hiç kabarcık olmadığından emin olmak için kalıbın üzerine yavaşça vurun. Yüzeylerini küçük bir spatulayla düzeltin.
Fırının orta yerinde yaklaşık 30 dakika pişirin.
İyi pişip pişmediğini anlamak için kürdanla veya kek testiyle test edin.
5 dakika soğumaya bırakın. Kalıptan çıkarın ve kekler tamamen soğusun.
Blog Yazıları
- Besin Duyarlılığı ve Olumsuz Etkileri 13/10/2017
- Besin İntoleransı ve Önemi 13/10/2017
- Tüp Bebek Tedavisinde Özellikle Dikkat Edilmesi Gerekenler 17/08/2016
- Güzelliğinizin İksiri Safran 17/08/2016
- Ömrü Uzatan Gıda; Yoğurt 29/06/2016
- Gıda Bağımlılığı 29/06/2016
- Oruç döneminde hangi egzersizler tercih edilmeli? 22/06/2016
- Kusursuz protein alımı nasıl olmalı? 22/06/2016
- Ramazan’da nelere dikkat etmelisiniz? 07/06/2016
- Soğuk Çay Tarifi 24/05/2016
- ‘Selülit’e karşı nasıl beslenmeliyiz? 24/05/2016
- Edamame 24/05/2016
- Anneler Günü’ne Özel Kampanya 06/05/2016
- Anne Sütünün Önemi 06/05/2016
- Kilo kaybında suyun etkisi 06/05/2016