Buğday unu kullanmadan da poğaça yapabilirsiniz

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım demet maydanoz
  • 150 gr beyaz peynir
  • Susam ve Çörekotu
  • Aldığı kadar karabuğday unu (elenmiş)

Yapılışı

Karıştırma kabı içerisinde yoğurt, sıvı yağ, tuz, 1 yumurta ve bir yumurta beyazı iyice karıştırılır. Kulak memesi kıvamına gelecek şekilde un ilave ederek hamur yoğurulur ve yarım saat dinlendirilir. Bu arada çatal ile ezilen peynire kıyılmış maydanoz eklenip yarım çay kaşığı karabiber eklenip harç hazırlanır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlak açılır ve harç koyularak kenarlardan kapatılır. Fırın 200 dereceye ayarlanarak ısınması beklenir.

Hafif yağlanmış tepsiye dizilen poğaçaların üzerine önceden ayrılan yumurta sarısı çırpılarak sürülür ve çörekotu-susam karşımı serpilerek ısıtılmış fırında pişirilir.