Buğday unu kullanmadan da poğaça yapabilirsiniz
Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım demet maydanoz
- 150 gr beyaz peynir
- Susam ve Çörekotu
- Aldığı kadar karabuğday unu (elenmiş)
Yapılışı
Karıştırma kabı içerisinde yoğurt, sıvı yağ, tuz, 1 yumurta ve bir yumurta beyazı iyice karıştırılır. Kulak memesi kıvamına gelecek şekilde un ilave ederek hamur yoğurulur ve yarım saat dinlendirilir. B
Hafif yağlanmış tepsiye dizilen poğaçaların üzerine önceden ayrılan yumurta sarısı çırpılarak sürülür ve çörekotu-susam karşımı serpilerek ısıtılmış fırında pişirilir.