Glutensiz karabuğday ekmeği sağlığınız açısından çok faydalı!

MALZEMELER

  • 500 gr Karabuğday Unu
  • 350 ml ılık su
  • 2 yemek kaşığı bitkisel yağ
  • 2 tatlı kaşığı kuru maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 2 yumurta

YAPILIŞI

Kuru maya ile şekeri ılık suya döküp karıştırın ve 10 dakika bekletin. Bir kaseye yumurtaları kırıp bitkisel yağı ekleyip yeterince çırpın. Hamurun karıştırılacağı geniş bir kabın içine karabuğday ununu koyup ortasını çukurlaştırın. Una önce tuzu ve kabartıcı tozu ekleyin, sonra yağ ile çırpılan yumurtayı, sirkeyi ve son olarak da şekerli mayayı dökün. Karışımı büyük bir kaşık yardımıyla ya da elinizle iyice karıştırıp yoğurun. Hamuru fırında pişireceğiniz ekmek kabına döküp üzerini kapatıp ılık ortamda birkaç saat mayalanıp kabarması için bekletin. Hamur kabarınca 220 C ısınmış fırında yarım saat pişirin.