kecidondurmaMALZEMELER

  • 1 kg. keçi sütü
  • 1 çorba kaşığı saf salep
  •  1.5 su bardağı şeker  / kaloriyi düşürmek için tatlandırıcı da tercih edilebilir
  •  1 paket vanilya


HAZIRLANIŞI

 Bir tencerede soğuk süt ve salebi  karıştırınız   10 dakika  bekletiniz. Sonra şekeri ve vanilyayı ilave edip altını yakın. Sürekli karıştırarak 10-15 dakika kaynatın. Daha sonra geniş bir kaba alıp soğumasını bekletin ve buzluğa kaldırın. Yaklaşık yarım saatte bir çıkarıp bir çatalla çırpın. Bu işlemi 3-5 defa yapıp daha sonra tamamen donmasını bekleyiniz.Ve hakiki vanilyalı dondurmamız hazır. Üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.

AFİYET OLSUN!