edanameEdamame bir diğer adıyla yeşil soya fasulyesi; adını çok kez duyduğum ancak benim için tanışmaya bir türlü imkanım olmayan bir soya fasulye çeşidiydi.Katıldığım bir workshopta hem tatma hemde çok güzel sağlıklı bir salata yapma fırsatını yakaladım. Bu kadar lezzetli bir besinin yararlarını da sizinle paylaşmak istedimJBu yeşil soya fasulyesi daha çok Japon restoranlarında lezzetli aperatifler olarak sunulmaktadır. Kan trigliserit seviyesini azaltabilen soya proteini içerirler. Vücudunuz için gerekli olan birçok amino asiti içeren yeşil soya fasulyesinin koruyucu yararı vardır. Aynı zamanda zengin lif sayesinde uzun süreli tokluk sağlama özelliğinede sahiptir. Edamameyi çiğ olarak tüketebileceğiniz gibi, salatalarınıza ve yemeklerinize de ekleyebilirisiniz.Eğer denemediyseniz bir an önce denemenizi tavsiye ederimJ