corek-otuTürkiye de dahil olmak üzere birçok ülkede tedavi amaçlı kullanılmaktadır. Aromatik bir baharat türü ve siyah rengi hariç susam tohumuna benzer olan çörekotu, geleneksel olarak çeşitli durumlar ve tedaviler için mükemmel bir ilaç olarak da kullanılmıştır.,

Yüksek yağ içeriğinden dolayı çörek otu , yağ grubundan kabul edilir. Yaklaşık olarak; %21 protein, %38 karbonhidratlar ve %35 bitkisel yağlardan oluşmaktadır. İçeriğindeki aktif maddeler, nigellon, thymoquinon ve uçmayan yağlardır.

Omega-6, Omega-3, oleic asit, palmitik asit, kalsiyum, sodyum, potasyum, demir, çinko, bakır, magnezyum, selenyum, fosfor, vitamin A, vitamin B, vitamin B2, niasin ve vitamin C içeriğine sahip kaliteli bir besindir. Bu nedenle bağışıklık sistemini koruyucu, kansere karşı direnç oluşturucu, şeker ve kolesterol dengesini sağlayıcı etkileri bulunmaktadır.