bademÇölyak, gluten hasasiyeti, yumurta intoleransı, buğday intoleransı, olduğu durumlarda kullanabileceğiniz Badem Bisküvi tarifimizi sizlerle paylaşıyoruz. Sizde hangi gıdalara karşı duyarlılığınızın olduğunu bilmiyorsanız hemen FoodTest yaptırabilirsiniz. Detaylı bilgi ve randevu için: 0216 347 74 73

 

Hazırlık süresi 10 dakika

Pişirme süresi 14-17 dakika

Malzemeler

175 g margarin

40 g meyve bazlı şeker

135 g pirinç unu

30 g çekilmiş badem

½ çay kaşığı badem ekstrası

½ çay kaşığı ksantan gum (büyük market zincirlerinde bulunur)

Hazırlanışı

Şeker ve margarini bir tencereye koyun margarinin ve şekeri karıştırın kaynayana kadar bekleyin kaynadıktan sonra karamel bir şurup elde ediniz.

Büyük bir karıştırma kabına unu eleyin. Çekilmiş badem ve ksantan gum ı karıştırın. Karamelize karışımı ve badem ekstrasını ekleyin tahta kaşık ile karıştırın

Fırın tepsisine 1 yemek kaşığı ölçüsündeki karışımı bisküvi formu vererek yerleştirin. Sıcak fırında 10- 12 dakika pişirin. 5 dakika soğumaya alın ve servise hazır.