Çölyak, gluten hasasiyeti, yumurta intoleransı, buğday intoleransı, olduğu durumlarda kullanabileceğiniz Badem Bisküvi tarifimizi sizlerle paylaşıyoruz. Sizde hangi gıdalara karşı duyarlılığınızın olduğunu bilmiyorsanız hemen FoodTest yaptırabilirsiniz. Detaylı bilgi ve randevu için: 0216 347 74 73
Hazırlık süresi 10 dakika
Pişirme süresi 14-17 dakika
Malzemeler
175 g margarin
40 g meyve bazlı şeker
135 g pirinç unu
30 g çekilmiş badem
½ çay kaşığı badem ekstrası
½ çay kaşığı ksantan gum (büyük market zincirlerinde bulunur)
Hazırlanışı
Şeker ve margarini bir tencereye koyun margarinin ve şekeri karıştırın kaynayana kadar bekleyin kaynadıktan sonra karamel bir şurup elde ediniz.
Büyük bir karıştırma kabına unu eleyin. Çekilmiş badem ve ksantan gum ı karıştırın. Karamelize karışımı ve badem ekstrasını ekleyin tahta kaşık ile karıştırın
Fırın tepsisine 1 yemek kaşığı ölçüsündeki karışımı bisküvi formu vererek yerleştirin. Sıcak fırında 10- 12 dakika pişirin. 5 dakika soğumaya alın ve servise hazır.